Acasa   /   Info Trafic

Informatii despre starea drumurilor din Romania

Informatii utile conducatorilor auto despre drumurile naţionale sau autostrăzile cu circulaţia întreruptă din cauza vreunui eveniment rutier

SITUAȚIA TRAFICULUI

update ORA 09:00

Data: 07 Aprilie 2023


Centrul INFOTRAFIC din Inspectoratul General al Poliţiei Române informează că situația drumurilor naționale la ora 09:00, este:

DRUMURI NAȚIONALE CU CIRCULAȚIA ÎNCHISĂ

 • DN 2K Arbore – Milișăuți, județul Suceava;
 • DN 29 Botoșani – Săveni, județul Botoșani.
 • DRUMURI NAȚIONALE CU CIRCULAȚIA ÎNGREUNATĂ
 • DN 2 Românești – Siret, județul Suceava;
 • DN 17A Rădăuți – Bălcăuți, județul Suceava.
 • Traficul se desfășoară pe un singur fir, alternativ, prin dirijarea polițiștilor rutieri.
 • DRUMURI NAȚIONALE CU RESTRICȚIE 3,5 TONE:
 • DN 29 Manoleasa – Săveni, județul Botoșani;
 • DN 24C Ștefănești – Manoleasa, județul Botoșani;
 • DN 29C Cucorani – Mihăileni, județul Botoșani;
 • DN 29E Stanca – Vama Stanca, județul Botoșani. • RECOMANDĂRI PENTRU REDUCEREA RISCULUI RUTIER

  Recomandăm conducătorilor auto să se intereseze cu privire la starea părții carosabile înainte de a porni în călătorie, să aibă autovehiculele echipate cu anvelope de iarnă și să folosească frâna de motor pentru reducerea vitezei când rulează pe un carosabil umed sau alunecos.

  Administrația Națională de Meteorologie a emis avertizări de Cod Galben, Portocaliu și Roșu de viscol, ninsori abundente și strat consistent de zăpadă, până astăzi, 6 aprilie, ora 14:00. În condiţiile producerii unor fenomene meteo ce pot afecta siguranţa circulaţiei rutiere, vă sfătuim să adoptați o manieră prudentă de conducere şi să evitați orice manevră riscantă, asigurându-vă constant, pe tot parcursul traseului.

  Înainte de a pleca la drum, informaţi-vă cu privire la condiţiile meteo din zonele în care urmează să vă deplasaţi şi echipaţi-vă maşina corespunzător, cu anvelopele de iarnă, chiar lanțuri dacă situația o impune!

  Sporiţi atenţia la intrările şi ieşirile de pe poduri sau la încrucişările cu autovehiculele cu gabarit mare şi evitaţi oprirea sau staţionarea în dreptul copacilor de pe marginea drumurilor, pe care vântul puternic îi poate rupe. 

  În condiții de trafic intens, păstraţi-vă calmul, respectați toate regulile de circulație şi nu blocaţi intersecţiile. De asemenea, nu vă angajaţi în depăşirea coloanelor de autovehicule.

  În situaţia în care vizibilitatea în oglinzile autovehiculului este redusă din cauza ploii/ceții/lapoviţei/ninsorii, folosirea luminilor de către toţi conducători auto reduce riscul producerii unor accidente rutiere.

  Curăţaţi farurile şi blocurile de semnalizare şi folosiţi corespunzător instalaţia de ventilaţie - climatizare! 

  Conduceți în mod responsabil!

  Informații în timp real despre restricțiile de trafic determinate de evenimente rutiere pot fi accesate pe site-ul oficial - www.politiaromana.ro - secțiunea INFOTRAFIC.  Dispecerat CNAIR

  Informatii de ultima ora despre Situația drumurilor naționale și a autostrăzilor din România pot fi vizualizate aici Dispecerat CNAIR


  servicii asistenta rutiera 9695

  Ce faci daca ramai pe marginea drumului?

  Atunci cand masina ta este imobilizata, incerci sa apelezi la o firma de tractare si pierzi mult timp prospectand si negociind cu un furnizor de servicii. Daca adaugi si timpul necesar tractatorului pentru a ajunge la tine, pierzi in medie aprox 80 minute.

  Cea mai buna solutie pentru a Evita o astfel de situatie este sa achizitionezi si sa activezi din timp un card 9695, iar de restul ne ocupam noi

  3500+ parteneri in UE

  9695 a construit cea mai mare rețea de furnizori de servicii de asistenta rutiera.

  Suport callcenter 24/7

  Suport callcenter 24/7 gata să răspundă solicitărilor la 021 9695.

  Alege cardul 9695

  Asistență rutieră FARA LIMITA DE INTERVENTII, cu acoperire in Romania si Europa.  
  visa EuPlatesc